Ijspret en ander ongemak

Veel berichten zien langskomen met prachtige schaatsanekdotes, foto’s en filmpjes.
Het was fantastisch om het te bekijken, echter ik had als schaatsloze schaatsbezitter meer het genoegen het alles van afstand te aanschouwen. met dochterlief voorgenomen nu toch maar weer schaatsen aan te schaffen en dan de eerste schreden maar op de ijsbaan te gaan volbrengen.
Wel weer enige schade te melden, onze Skaaf was net een uurtje bezig met schaatsen en kon vervolgens 4 uur lang op de SH verblijven, resultaat dubbele polsbreuk.
Maarten had enige weken geleden al besloten weer met de fiets een schuiver te maken en dit resulteerde een pijnlijke schouder en sleutelbeen.
Last but least, Geert Jan wilde graag het onderkomen van Jelte zien vanaf het ijs, achter onze tandarts schaatsend kwam hij ten val en was de schouder uit de komen met een breuk, na toegediend roesje zat de schouder weer op de plek en wordt na een weekje mitella gekeken of een operatie noodzakelijk is.

Lees verder
2021-02-15   MICHEL TEGELAAR
Slag van de dag

Natuurlijk, iedereen heeft wel een slag van de dag, maar in onze flight waren we unaniem van mening dat Brian de slag van de dag sloeg op hole 15. Sterker nog, ook het passerende publiek (flight op hole 4) was die mening toegedaan.
De hele dag was hij al op dreef: spijkers van drives, uitstekende putts en daar tussendoor prachtige approaches, afgewisseld met teleurstellende shanks, fluffs en ander onheil.
Op hole 15 een prachtige drive, wel een beetje links dus slag 2 maar opleggen. Slag 3 moest een simpele slag naar de green worden. Met de kenmerkende souplesse van onze Ier werd de bal richting green getransporteerd, maar de te korte balvlucht ging al snel spontaan over in een lichte slice. Brian verklaarde: "ik kan geen fade slaan", dus moet het een slice zijn geweest. 

Lees verder
2020-12-13   MAARTEN TAEKEMA
Een regen van eagles

`Strandhole` heet ie in de volksmond. `Moeras-hole` dekt de lading op dit moment het beste. De par-4 die voor de meeste Gruwelijken niet meer in regulation te halen is boezemde zaterdag niet veel respect in. Van de 345 meter die de hole in normale omstandigheden meet bleef niet meer dan een schamele 60 meter over.
We vonden dat terug in de scores: maar liefst 5 eagles leverden een karrevracht aan eclectic punten op. Daarnaast konden nog 9 birdies worden genoteerd. Dan had je ook nog een paar sukkels, waaronder ikzelf, die niet verder kwam dan een par. Maar hoe vaak maak je een par op de strandhole?

Volgende week, na nog een paar regenbuitjes, wordt de afslagplaats verplaatst naar de rand van de green. Het zal albatrossen regenenen ...

2020-12-06   MAARTEN TAEKEMA
Column
 MICHEL TEGELAAR 

Kop en hoofd kwijt

38 punten deze week genoeg voor een 1e plaats voor onze allesweter, ik bedoel alleskunner. Gefeliciteerd John.
Bijna de helft van de spelers boven de 30 punten, dus dat is weer behoorlijk en onze kersvers lid Andy staat met 3 punten op de kaart!
Mijn genoegen was te spelen met John, Wim en Gert-Jan Connexxion Volgers, kortom doorgewinterde spelers en dat beloofde een harde strijd.
Alles ging volgens plan met een keurige 19 punten op de eerste 9. Vervolgens een flauwe start op 10 met streep tot gevolg.
Aangekomen op 11 een geweldige ijzer 6 afslag met een zeer lichte doorswing, hoorde zwoef, zwoef, zwoef!  De bal lag keurig rond de 160 meter en de kop ca. 100 meter korter in 1 rechte lijn.
Het is de opmaat geworden om ook mijn hoofd kwijt te raken, met als gevolg een volle 9 punten voor de 2e 9 holes.
Ter afsluiting een kleine versnapering genoten en was toch nog even gezellig voor zover het zich toelaat. Daarna snel naar broerlief die geweldig eten had voorbereid en een lekker

Lees verder
2020-12-14  
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Professor humbug
We zijn er klaar voor
De voorzitter
Prachtige sandy
The champ!
Wedstrijdreglement 2020/2021
  1. Grand Prix klassement
  2. Unit Klassement
  3. Honest John
  4. Eclectic klassement
  5. Birdie klassement
  6. Algemeen
Lees verder
2020-10-20   JOHN LEUVEN
GWC mores

In de GWC mores staat beschreven wat de regels en gewoonten binnen de GWC zijn.

De GWC is opgericht door spelers die deelenemen aan de NGF-competitie.
Daarom wordt van potentieel nieuwe leden verwacht dat ook zij competitie-spelers zijn.

Lees verder
2020-10-20   JOHN LEUVEN
Onze doelstelling

In 1987 is onder een groepje golfers van de Haarlemmermeersche golfclub het idee ontstaan om ter voorbereiding op de NGF competitie‘`s winters een onderlinge competitie te spelen. Dit is uitgegroeid tot een groep van 37 mannen die in het winterseizoen met elkaar een competitie spelen met als hoogtepunt de uitreiking van het groene jasje als hoofdprijs. Het doel is dan ook een sportief gevecht te leveren op de baan en op de negentiende hole lekker ouwehoeren, drinken, kaarten, en biljarten.

2013-02-11