Een regenachtige zaterdagmiddag

Het was bar en boos. De vaste afzeggers bij regen en ontij hadden natuurlijk al afgezegd en ook de baanploeg vond het welletjes, afgelasting dus.
Voor de oudere GWC-leden betekent dat de mogelijkheid tot kaarten & biljarten vanaf een uur of half drie en natuurlijk deelnemen aan de onwijs spannende vlotbrug-competitie. 
Afgelopen zaterdag stonden er ook belangrijker zaken op de agenda: inauguratie van 2 nieuwe GWC-leden en uitreiking van het Groene Jasje aan de winnaar van 2020.

Lees verder
2021-11-28   MAARTEN TAEKEMA
De kop is er af

We zijn inmiddels 3 wedstrijden onderweg en er staan twee onverwachte winnaars op de kaart. Chris, omdat-ie nog nooit in zijn carrière twee maal achtereen heeft gewonnen en ikzelf omdat ik pas één keer in mijn GWC-loopbaan de volle 9 punten mocht incasseren.
Op de eerste dag pakten donkere wolken zich rond 11 uur aardig samen, maar hield het weer zich eigenlijk wel prima. Wat verloren spatjes hier en daar, maar hoe je ook je best deed, nat werd je er niet van. Dag twee werd gekenmerkt door heerlijk zomerweer waarin je het zelfs met uitsluitend een polootje niet koud kon krijgen en op dag drie was het alleen maar de wind die zorgde dat de wintertrui niet werkeloos in de tas bleef.
Inmiddels hebben we al vier gasten mogen ontvangen en dat is, na drie speeldagen, ook een nieuw record. Ook het aantal afzeggers steeg tot ruime hoogte en de verurzitter memoreerde nog maar even dat dit `not done` en `levensgevaarlijk voor de standing` is. Waarvan akte!

Lees verder
2021-11-06   MAARTEN TAEKEMA
Druk bezochte ALV

De indrinkavond begon slecht. De veurzitter constateerde dat er sprake was van een slechte opkomst en de aanwezigen (wij dus) konden niet anders dan dat beamen.
Iedereen had zijn  eigen biertje nog voor z`n neus, dus de stemming zat er nog niet helemaal in, maar toen bij monde van Frank P het bestuur décharge werd verleend kon het eerste rondje van overheidswege worden besteld en opgediend. De stemming zat er meteen goed in, helemaal toen Frank vertelde dat hij het bestuur bijna op een oneffenheidje had betrapt.
Martijn werd spontaan naar voren geschoven als vrijwilliger om dit jaar het vlotbruggen in goede banen te leiden. Vervolgens werd door Chris als voormalig winnaar de traditionele vlotbrug-auto uitgereikt aan Michel, de gedroomde winnaar van het laatste seizoen dat er überhaupt vlot werd gebrugd.

Lees verder
2021-11-05   MAARTEN TAEKEMA
Wedstrijdreglement 2020/2021
  1. Grand Prix klassement
  2. Unit Klassement
  3. Honest John
  4. Eclectic klassement
  5. Birdie klassement
  6. Algemeen
Lees verder
2020-10-20   JOHN LEUVEN
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Nu nog OK
Hoeveelste keer?
Ierse overwinning een dubbeltje op z'n kant
GWC mores

In de GWC mores staat beschreven wat de regels en gewoonten binnen de GWC zijn.

De GWC is opgericht door spelers die deelenemen aan de NGF-competitie.
Daarom wordt van potentieel nieuwe leden verwacht dat ook zij competitie-spelers zijn.

Lees verder
2020-10-20   JOHN LEUVEN
Onze doelstelling

In 1987 is onder een groepje golfers van de Haarlemmermeersche golfclub het idee ontstaan om ter voorbereiding op de NGF competitie‘`s winters een onderlinge competitie te spelen. Dit is uitgegroeid tot een groep van 37 mannen die in het winterseizoen met elkaar een competitie spelen met als hoogtepunt de uitreiking van het groene jasje als hoofdprijs. Het doel is dan ook een sportief gevecht te leveren op de baan en op de negentiende hole lekker ouwehoeren, drinken, kaarten, en biljarten.

2013-02-11