De eerste negen

Corona-regime brengt met zich mee dat we maar negen holes kunnen lopen, en dan nog eens in tweeballen.
Gelukkig was er voor ons geregeld dat we, gedurende het corona-regime, toch een bloktijd hebben, zodat er koortsachtig gewerkt moest worden aan het programma om alles in goede banen te kunnen leiden. Met horten en stoten is alles uiteindelijk goed geregeld.
Ik liep met Jelte en zag hoe hij zich ontpopte als dagwinnaar. Een mooie par op 1, een slechte bal op 7, een birdie op 8 (prachtige lange put) en voor de rest degelijk spel brachten hem 19 stb en de winst op.
Nieuwkomer Neil moest er nog even inkomen: naast een birdie op 4 moest-ie 3 strepen noteren. Die snapt wat er van nieuwkomers wordt verwacht! Geert-Jan L presteerde het eveneens om op 4 een birdie te scoren en gaat nu van een welverdiende vakantie van 3 weken genieten!

Lees verder
2022-01-09   MAARTEN TAEKEMA
Pike slaat toe

Geen draagtassen vandaag. Dat was bij lange na niet bij iedereen bekend, maar tot veler verrassing verscheen Wil opeens in het clubhuis. Max, eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en gewapend met draagtas, wist niet hoe snel hij nog even heen en weer naar huis moest rijden om complete set met motor-aangedreven trolley op te halen. Dat voedde het vermoeden dat er weer grof gescoord kon gaan worden.
Het heeft even geduurd, hij lag op de loer, maar vandaag heeft Pike onverbiddelijk toegeslagen.  Op de eerste negen scoorde hij een regelmatige 18 punten, maar op de tweede negen liep-ie warempel 1 boven de baan! Andy deed in stableford hetzelfde (21), maar liep niet-te-geloven 1 onder de baan en dat is tot op heden toch zelden of nooit vertoond!
Hoe dan ook, Pike ruimschoots eerste met 39 stb (en dat met een angstige Honest John van 30), gevolgd door het illusstere duo Leuv & Ham, beiden met 35 stb`s.  Ze zaten nota beide bene in één flight, dus dat zel wel flink gummen geweest zijn. 

Lees verder
2021-12-18   MAARTEN TAEKEMA
Eén boven de baan

Het was vandaag de dag van het lange wachten. Elke flight gaf de schuld aan de flight die voor hun liep en uiteindelijk was dus flight 1 de schuldige. Wij wisten wel beter. Voor ons liep een driebal die lang moest wachten op een tweebal die daarvoor liep. De schuldige leek gevonden, maar bleek toch een tweebal te zijn die daar weer voor liep. Gelukkig waren we allemaal ruim voor het donker binnen.
Er kon op deze bijzonder zonnige lente-achtige dag een neary geslagen worden op een par-4. Ed had de eer om als eerste met één slag de green te halen (een par 4 van 118 meter). In de tweede flight wist Ron er een paar centimeter af te knabbelen en aan het eind van de dag bleek deze neary door hem gewonnen te zijn met een afstand van 15.86 m tot de pin!
Klapstuk van de dag: Andy liep LE-LY in 74 slagen, 1 boven de baan en dat leverde hem met 40 stb een prachtige overwinning op. 

2021-12-11   MAARTEN TAEKEMA
Wedstrijdreglement 2020/2021
  1. Grand Prix klassement
  2. Unit Klassement
  3. Honest John
  4. Eclectic klassement
  5. Birdie klassement
  6. Algemeen
Lees verder
2020-10-20   JOHN LEUVEN
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Hoeveelste keer?
Laatste chip
De schilder
GWC mores

In de GWC mores staat beschreven wat de regels en gewoonten binnen de GWC zijn.

De GWC is opgericht door spelers die deelenemen aan de NGF-competitie.
Daarom wordt van potentieel nieuwe leden verwacht dat ook zij competitie-spelers zijn.

Lees verder
2020-10-20   JOHN LEUVEN
Onze doelstelling

In 1987 is onder een groepje golfers van de Haarlemmermeersche golfclub het idee ontstaan om ter voorbereiding op de NGF competitie‘`s winters een onderlinge competitie te spelen. Dit is uitgegroeid tot een groep van 37 mannen die in het winterseizoen met elkaar een competitie spelen met als hoogtepunt de uitreiking van het groene jasje als hoofdprijs. Het doel is dan ook een sportief gevecht te leveren op de baan en op de negentiende hole lekker ouwehoeren, drinken, kaarten, en biljarten.

2013-02-11