Een prachtweekend

Vrijdag 25 maart 2022 was Ton Koningen prima op tijd met zijn bus. Wachten op het parkeerterrein van de HGC op de mannen die mee zouden gaan. Heel handig dat je aan de overkant nog even kon plassen voor het vertrek. Chris verzorgde een shuttle-service tussen bus en clubhuis en tenslotte was het wachten op de laatste. Toen Frans eenmaal aan boord was reden we onder aanvoering van het coördinerend supertrio (Ton, Chris en René) foutloos naar Helmond. Het was een 2 uur 10 min durende rit met mooi weer. 

Aangekomen bij Fletcher hotel Helmond bleek er voor Alex geen kamer te zijn gereserveerd. Boze tongen spraken van kwade opzet van Jelte, maar daar geloven wij niet zo in. Helaas was het hele pand bommetje vol en er werd naarstig naar een oplossing gezocht.

Lees verder
2022-03-31   MAARTEN TAEKEMA
Prachtig weertje

Aardig speelveld, 22 man dus zeven flights die allemaal in een heerlijk zonnetje konden starten. Dat betekent dat je bij je afslag op CR1 werkelijk helemaal niks ag en overgeleverd was aan het meekijken van je flightgenoten. Dat zat wel goed, hoewel Chris, die als eerste afsloeg en en al eerste eindigde zijn eerste bal nog een keer dunnetjes overdeed.
Er stond al een aardig windje en dat windje trok nog even wat meer aan. het gevolg? maar 5 spelers met 30 stb of meer. We waren benieuwd hoeveel spelers LE5 in par wisten te spelen. Niemand dus. Sterker nog, er waren maar 2 spelers die een bogey wisten te produceren!
Chris nam trouwens op 2 meteen het voortouw door de eerste birdie van de dag te noteren en hij kwam dan ook, niet meer dan logisch, als grote winnaar uit de bus.
Na de uiterst gezellige en langdurige nazit bleek het voor zondag aangekondigde k*tweer al op zaterdagavond was begonnen: zeiknat en doodop (mega-tegenwind) kon ik moe maar voldaan mijn fiets weer thuis parkeren.

2022-02-06   MAARTEN TAEKEMA
De eerste negen

Corona-regime brengt met zich mee dat we maar negen holes kunnen lopen, en dan nog eens in tweeballen.
Gelukkig was er voor ons geregeld dat we, gedurende het corona-regime, toch een bloktijd hebben, zodat er koortsachtig gewerkt moest worden aan het programma om alles in goede banen te kunnen leiden. Met horten en stoten is alles uiteindelijk goed geregeld.
Ik liep met Jelte en zag hoe hij zich ontpopte als dagwinnaar. Een mooie par op 1, een slechte bal op 7, een birdie op 8 (prachtige lange put) en voor de rest degelijk spel brachten hem 19 stb en de winst op.
Nieuwkomer Neil moest er nog even inkomen: naast een birdie op 4 moest-ie 3 strepen noteren. Die snapt wat er van nieuwkomers wordt verwacht! Geert-Jan L presteerde het eveneens om op 4 een birdie te scoren en gaat nu van een welverdiende vakantie van 3 weken genieten!

Lees verder
2022-01-09   MAARTEN TAEKEMA
Column
 ED KIMMAN 

Dat moet

Mag je nog genieten
Van de volle zon
Als niet zo heel veel verder
Mensen levens achterlieten
Huizen, scholen, pleinen
Waar hun liefde ooit begon

Mag je kijken naar je kind
Dat op pad gaat naar het strand
Een bijbaan wacht op hem
Als jongens net zo oud
Zich in diezelfde nacht
Vol overgave storten
In strijden voor hun land

Mag je camelia’s zien bloeien
Je verbazen hoe dat felle rood
Na dorre kou komt bovendrijven
Er is leven, er is leven na de dood

Mag je lachen om een koe
Die huppelt, hapt naar frisse lucht
Als kilometers verder
Kinderen huppelen
Op hun reddeloze vlucht

Mag je zingen over lente
Als mannen schreeuwen over haat
Mag je zoeken naar een kus
Als alles steen voor steen
Steeds kapotter gaat

Mag je nog genieten
Of sla je de plank mis
Als het mooie verderop
Juist ver te zoeken is

Als midden in verdriet
Niets er nog toe doet
Dan mag genieten niet
Dan is het iets
Dat moet

@richardkemper

2022-03-31  
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Ruling ...
Nu nog OK
Ierse overwinning een dubbeltje op z'n kant
Chris wint vlotbruggen
Wedstrijdreglement 2020/2021
  1. Grand Prix klassement
  2. Unit Klassement
  3. Honest John
  4. Eclectic klassement
  5. Birdie klassement
  6. Algemeen
Lees verder
2020-10-20   JOHN LEUVEN
GWC mores

In de GWC mores staat beschreven wat de regels en gewoonten binnen de GWC zijn.

De GWC is opgericht door spelers die deelenemen aan de NGF-competitie.
Daarom wordt van potentieel nieuwe leden verwacht dat ook zij competitie-spelers zijn.

Lees verder
2020-10-20   JOHN LEUVEN
Onze doelstelling

In 1987 is onder een groepje golfers van de Haarlemmermeersche golfclub het idee ontstaan om ter voorbereiding op de NGF competitie‘`s winters een onderlinge competitie te spelen. Dit is uitgegroeid tot een groep van 37 mannen die in het winterseizoen met elkaar een competitie spelen met als hoogtepunt de uitreiking van het groene jasje als hoofdprijs. Het doel is dan ook een sportief gevecht te leveren op de baan en op de negentiende hole lekker ouwehoeren, drinken, kaarten, en biljarten.

2013-02-11