Slag van de dag

Natuurlijk, iedereen heeft wel een slag van de dag, maar in onze flight waren we unaniem van mening dat Brian de slag van de dag sloeg op hole 15. Sterker nog, ook het passerende publiek (flight op hole 4) was die mening toegedaan.
De hele dag was hij al op dreef: spijkers van drives, uitstekende putts en daar tussendoor prachtige approaches, afgewisseld met teleurstellende shanks, fluffs en ander onheil.
Op hole 15 een prachtige drive, wel een beetje links dus slag 2 maar opleggen. Slag 3 moest een simpele slag naar de green worden. Met de kenmerkende souplesse van onze Ier werd de bal richting green getransporteerd, maar de te korte balvlucht ging al snel spontaan over in een lichte slice. Brian verklaarde: "ik kan geen fade slaan", dus moet het een slice zijn geweest. 

De bal lag zo`n 30 cm van de kant in het water, half onder en half boven, dus zeiden Wil & ik "een beetje golfer dropt niet, die slaat die bal gewoon op de green". "Meen je dat nou?" en voordat wij het wisten hing zijn lobwedge vlak boven het water en sloeg hij de bal, geheel volgens de regels, pin-high rechts op de green!
Een tweeputt maakte de zaak af en Brian kwam niet alleen met de schrik vrij, maar scoorde nog een prachtig punt ook!

2020-12-13   MAARTEN TAEKEMA
informatie
jaar  
rubriek