De kop is er af

We zijn inmiddels 3 wedstrijden onderweg en er staan twee onverwachte winnaars op de kaart. Chris, omdat-ie nog nooit in zijn carrière twee maal achtereen heeft gewonnen en ikzelf omdat ik pas één keer in mijn GWC-loopbaan de volle 9 punten mocht incasseren.
Op de eerste dag pakten donkere wolken zich rond 11 uur aardig samen, maar hield het weer zich eigenlijk wel prima. Wat verloren spatjes hier en daar, maar hoe je ook je best deed, nat werd je er niet van. Dag twee werd gekenmerkt door heerlijk zomerweer waarin je het zelfs met uitsluitend een polootje niet koud kon krijgen en op dag drie was het alleen maar de wind die zorgde dat de wintertrui niet werkeloos in de tas bleef.
Inmiddels hebben we al vier gasten mogen ontvangen en dat is, na drie speeldagen, ook een nieuw record. Ook het aantal afzeggers steeg tot ruime hoogte en de verurzitter memoreerde nog maar even dat dit `not done` en `levensgevaarlijk voor de standing` is. Waarvan akte!

Het seizoen begon met een prachtpartij van Chris. Ook weer een jaartje ouder was zijn handicap weer een stukje gestegen, maar zijn techniek bleef binnenboord. Met 39 punten had hij een voorsprong van 5 stb op de nummers 2 en 3 , was goed voor 110 units en pikte en-passant nog even de neary op hole 8 mee.
De tweede wedstrijd liep ik met o.a. Frans van S, die eindelijk weer zijn driver in zijn tas had gedaan en met 39 punten de overwinning niet meer leek te ontgaan. Helaas, zijn dubbel bogey op 18 en de bloedvorm van Chris (in gezelschap van gast Killian) deden hem de das om: meneer Vinkhuyzen bracht 41 stb mee naar binnen en incasseerde wederom 110 units.
De derde wedstrijd was qua bladeren op de baan de ergste dag tot nu toe. Zeker tien keer zochten wij op de fairway naar een bal die zich verschanst had onder een verwaaid herfstblad. Ook ik had, in navolging van Frans v S mijn driver weer uit het vet gehaald en dat leverde me uiteindelijk 39 stb op, mede dankzij het inspirerende gezelschap van Koksan en gast Richard. 

Na alle C&C* perikelen van de afgelopen weken ben ik toch wel benieuwd hoe de startlijst voor volgende week er uit zal zien!

*) Cruquius & Corona

2021-11-06   MAARTEN TAEKEMA
informatie
jaar  
rubriek  
rubriek datum titel
Algemeen2022-01-09De eerste negen